Novotel Charleroi
Centre Brussels, Belgium

Sleep and relaxation come to the fore in the design of Novotel Charleroi Centre, the first Novotel of the latest generation in Belgium. The hotel is right in the heart of the action, located on the second floor of the Rive Gauche shopping centre and surrounded by the bustle of shops, restaurants and bars, and with a unique roof terrace high above the city. Step inside however and a soft, cocooning atmosphere invites guests to shake off the stresses of the streets below. The public areas, with interiors created by Dintérieur, feature wood and warm colors to form an intimate, atmospheric space.

Each bedroom features a bed designed by Novotel, and décor that mixes large-scale images of the natural world with soothing neutral colors and materials. Created according to the Novotel brand’s latest concept, the bedrooms also make a feature of their open-plan bathrooms, meaning that the fittings chosen had to fit seamlessly with the calming, modern feel of the bedrooms, as well as offering ultimate performance. Rainshower SmartControl shower systems provide guests with a shower experience of comfort and luxury, while the sleek, minimal lines of the Essence basin mixer match the clean-lined, tactile look of the bedroom-bathroom spaces.

Architect: DDS & Partners Architects
dds.plus
Interior design: Dintérieur
dinterieur.be

Project address
17 Place Verte, Charleroi
6000 Brussels, Belgium
Date of completion: 2017

Show in google maps

Installed GROHE products in this project

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website and to improve the relevance of our communications with you. If you continue browsing our website, we’ll assume that you accept the use of cookies on the GROHE website. You can find detailed information about how cookies are used on the following page: Privacy